Veelgestelde vragen financieren

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over onze financiering aan onze klantenservice. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Financieren

Stap 1: U vraagt de aanvraag aan via onze aanvraagstraat. Stap 2: Binnen een werkdag brengen wij u op de hoogte van het resultaat van uw aanvraag. In deze mail vragen wij u om een aantal documenten. Stap 3: U levert uw documenten aan. Bij goedkeuring van de documenten ontvangt u binnen een werkdag uw financieringscontract. Stap 4: U tekent samen met het autobedrijf het contract. Het autobedrijf stelt de auto te naam met de, door de financieringsmaatschappij aangeleverde, OTT-code. Samen met het tenaamstellingsverslag wordt het volledig ondertekende contract retour gestuurd. Stap 5: Wanneer goedgekeurd, wordt het contract binnen twee uur uitbetaald.
Nee, een financiering is pas definitief op het moment dat de contracten volledig ondertekend zijn geretourneerd naar de financieringsmaatschappij. Tot die tijd is uw aanvraag geheel vrijblijvend.
De afwikkeling van een financiering is mede afhankelijk van de door u en het autobedrijf aan te leveren documenten. Zodra dit allemaal vlekkeloos verloopt kan een financiering binnen twee werkdagen worden afgewikkeld.
Als tussenpersoon werken wij met meerdere financieringsmaatschappijen. Onze partners zijn Alpha Credit en Hiltermann Lease. Dit zijn beide gerenommeerde financieringsmaatschappijen uit de top 10 van grootste financieringsmaatschappijen in de Nederlandse autobranche. Onze voorkeurspartner voor financieren is Alpha Credit, een dochterbedrijf van ABN-AMRO. Zij verstrekken leningen op een verantwoorde en transparante wijze. Al onze particuliere klanten en veel ondernemers brengen wij onder bij Alpha Credit.
Een algemene misvatting is dat vervroegd aflossen per definitie goedkoper is. Dit is echter niet altijd het geval. Wanneer u een overeenkomst aangaat voor een bepaald rentebedrag, zullen veel financieringsmaatschappijen u houden aan dit rentebedrag. Openstaande kredieten zijn voor hen namelijk meer rendabel dan afgeloste kredieten. Daarom rekenen sommige financieringsmaatschappijen zelfs een boete voor vervroegd af lossen. Hoe werkt het bij Carmeleon? Bij Carmeleon kunt u altijd boetevrij aflossen. Onze vaste partner voor financieren is Alpha Credit. Loopt u contract via hen dan krijgt u bij vervroegd aflossen 20% korting op uw openstaand rentebedrag. Voorwaarde is wel dat uw betalingsmoraal gedurende het contract goed is geweest.
Het cliché is algemeen bekend: Geld lenen kost geld. Maar hoe kost het u zo min mogelijk? Allereerst is het belangrijk om te weten dat een langere looptijd zorgt voor een hoger rentebedrag. Past een kortere looptijd binnen uw budget? Dan is dat altijd een goede manier om geld te besparen. Ten tweede is een slottermijn veelvoorkomend in de wereld van auto financieringen. Een slottermijn zorgt ervoor dat u minder hoeft af te lossen gedurende uw looptijd, maar zorgt voor een hogere restschuld aan het eind van de financiering. Deze slottermijn kan dus heel handig zijn om uw maandbedrag te drukken. Echter zorgt de slottermijn voor een hoger rentebedrag. Omdat u minder aflost blijft u namelijk gedurende de hele looptijd rente betalen over de openstaande slottermijn. Kortom, wilt u zo goedkoop mogelijk financieren? Probeer dan een lange looptijd en een slottermijn te vermijden.
Omdat er in Nederland een verzekeringsplicht geldt voor autobezitters, ben je verplicht een verzekering af te sluiten. Hoe je jezelf verzekert, laten we echter aan jou over. Het is wel ten zeerste aan te raden om bij je verzekering een volledig casco-verzekering (All Risk) af te sluiten. Zo voorkom je namelijk een restschuld bij diefstal of totaal verlies van je auto. Unieke aanschafwaarde garantie: Onze DealerLoket verzekering biedt u een unieke aanschafwaarde garantie*. Wij bieden 5 jaar aanschafwaarde garantie voor auto’s tot 3 jaar oud. Voor oudere auto’s loopt deze aanschafwaarde garantie terug. Heeft u bijvoorbeeld een auto van 5 jaar oud, dan profiteert u nog steeds van 3 jaar aanschafwaarde garantie. *Aanschafwaarde garantie houdt in dat u bij totaal verlies of diefstal van uw voertuig het volledige aanschafbedrag vergoed krijgt. Hiermee voorkomt u dat u door pech een restschuld oploopt op uw financiering.
Het betalen van jouw auto in maandbedragen is het gemak van financieren. Let er wel op dat je geld leent, je betaalt daarom uiteindelijk meer dan wanneer je de auto aanschaft met eigen geld. Tevens kan er bij financiële tegenslag een schuld ontstaan.
Wanneer u ondernemer bent raden wij u aan om uw aanvraag te plaatsen via onze Financial Lease module. U kunt aan de hand van een automatische BKR en KVK toetst uw aanvraag direct in onze module beoordelen. Ik wil de auto niet zakelijk rijden, zit ik dan nog steeds goed? Ja zeker, of u de auto zakelijk gaat rijden of niet staat los van de financiering. Dit is een keuze die u achteraf zelf maakt. U kunt het vergelijken met wanneer u een auto koopt uit eigen middelen, de keuze om de auto zakelijk in te zetten en deze op de balans terug te komen is geheel afhankelijk van uw wens in gebruik.
U hoeft pas bijtelling te betalen over uw auto op het moment dat u de auto opvoert op de balans van uw onderneming en vervolgens meer dan 500 privékilometers rijdt per jaar. Kiest u ervoor om de auto geheel privé te rijden of geheel zakelijk te rijden, dan hoeft u geen bijtelling te betalen. Wat is het verschil tussen mijn auto zakelijk rijden of privé rijden? Op het moment dat u uw auto volledig zakelijk gaat rijden kunt u in veel gevallen uw BTW terugvorderen. Ook komt u vaak voor veel andere fiscale voordelen in aanmerking zoals; ondernemersaftrek en renteaftrek. Op het moment dat u de auto privé gaat inzetten vervallen bovengenoemde voordelen. Voor zakelijke kilometers kunt u nog 19 cent per kilometer vergoed krijgen, andere fiscale voordelen vervallen.
Uw financieringsmogelijkheid verschilt afhankelijk van uw situatie. U kunt uw financieringsmogelijkheid berekenen in onze module. Bent u een particulier? Dan kunt u hier uw mogelijkheden berekenen. Voor particuliere financieringen geldt een minimaal financieringsbedrag van €2.250,- Bent u zelfstandig ondernemer? Dan kunt u hier uw mogelijkheden berekenen. Voor zelfstandige geldt een minimaal financieringsbedrag van €5.000,-