Vind je weg!

Wij helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen Verzekeren

Stap 1: U vraagt de aanvraag aan via onze aanvraagstraat.

Stap 2: U wordt direct in onze module getoetst in onze verschillende systemen. U krijgt binnen enkele seconden resultaat:

  • Resultaat 1 = Directe acceptatie: Heeft u alle vragen naar waarheid beantwoord en zijn er geen bijzonderheden, dan wordt uw aanvraag direct geaccepteerd. U ontvang direct in uw mail uw polis en groene kaart. U bent direct verzekerd en kunt direct de weg op.
  • Resultaat 2 = Voorlopige dekking: Uw aanvraag is niet direct geaccepteerd, echter krijgt u van ons wel voorlopige dekking. Eén van onze medewerkers beoordeeld de aanvraag handmatig. U wordt binnen 3 dagen op de hoogte gebracht van het resultaat. Tot die tijd bent u verzekerd en kunt u de weg op. Let wel op: zodra er binnen deze drie dagen schade ontstaat, is dekking afhankelijk van acceptatie. Wordt uw aanvraag alsnog afgewezen dan heeft u ook geen dekking voor de opgelopen schade.
  • Resultaat 3 = Geen dekking: Uw aanvraag is door ons systeem niet geaccepteerd en krijgt geen voorlopige dekking. Wij zullen u op basis van dit resultaat aanvullende vragen stellen. Hierna zal bepaald worden of u wel of niet geaccepteerd zal worden.

Nee, omdat ons product via internet aangevraagd wordt heeft u een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Na deze 14 dagen bent u gebonden aan onze verzekering voor een jaar vanaf ingangsdatum.

In principe kan iedereen van 18 jaar of ouder en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs een verzekering bij DealerLoket afsluiten.

De verzekeringspremie is onder andere afhankelijk van de woonplaats, de leeftijd en de schadevrije jaren van de verzekeringsnemer. Daarnaast spelen de gewenste dekking, type auto en het aantal te rijden kilometers een rol bij de premieberekening.

Nee, Carmeleon Verzekeringen accepteert niet alle verzekeringsaanvragen. Aanvragers met een negatief schadeverleden (min of malus), rij-ontzegging of andere registraties worden niet geaccepteerd. De definitieve acceptatie is in handen van de afdeling Accepatie & Beheer van DealerLoket. 

U kunt zowel een personenauto als een bestelwagen bij ons verzekeren. Er zijn wel beperkingen met betrekking tot het gebruik van de auto. Wij kunnen geen auto’s verzekeren die worden gebruikt voor goederen- of personenvervoer. Daarnaast accepteren wij geen verhuur-, les- en leaseauto’s. Voor campers hebben wij een aparte verzekering. Zie elders op onze website. 

De DealerLoket autoverzekering kan ook door zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven (maximaal 5 auto’s) worden afgesloten. Op voorwaarde dat de auto wordt bestuurd door een vaste berijder en op basis van het aantal schadevrije jaren dat deze berijder heeft opgebouwd. Voor grotere wagenparken kunt u contact met ons opnemen voor een maatwerkoplossing.  

Dit betekent dat u in geval van total loss of diefstal bij uw autobedrijf (mits vermeld op de polis) een andere auto met dezelfde aanschafwaarde kunt uitzoeken. Op alle auto’s tot 100.000 bieden wij maximaal 60 maanden aanschafwaardegarantie. Voor auto’s boven 100.000 geldt een aanschafwaardegarantie van 36 maanden. De aanschafwaarde geldt tot de auto 8 jaar oud is. Op uw polisblad staat vermeld of en tot wanneer in uw geval de aanschafwaardegarantie van toepassing is. De aanschafwaardegarantie vervalt op het moment dat u meer dan 120.000 km, gerekend vanaf ingangsdatum verzekering, met de auto hebt gereden. 

Ja, onze alarmeisen zijn echter afhankelijk van uw voertuig, hieronder ziet u de verdeling:

Oorspronkelijke
catalogusprijs van de auto:

Minimaal vereiste anti-diefstalsysteem voor auto’s
jonger dan 4 jaar:

Categorie 1 (tot € 60.000)

Geen alarmeisen

Categorie 3 (€ 60.000 tot € 100.000)

Een VbV-SCM alarmsysteem met
hellinghoekdetectie of Een
VbV-SCM startonderbreker met eigen autorisatie in
combinatie met een
peilzender VLU7 van LoJack® Benelux of een MI9 peilzender van
Moving
Intelligence.

Categorie 4 (boven € 100.000)

Een VbV-SCM alarmsysteem met hellinghoekdetectie in
combinatie met VbV-SCM voertuigvolgsysteem of Een VbV-SCM
alarmsysteem met
hellinghoekdetectie in combinatie met een peilzender VLU7 van LoJack® Benelux
of een MI9 peilzender van Moving Intelligence.

Voor auto’s ouder dan 4 jaar is géén alarmeis van toepassing.

U heeft voor het installeren van het alarm 10 werkdagen de tijd.

Indien u uw auto laat repareren bij het autobedrijf of schadebedrijf dat op de polis is vermeld dan is er geen eigen risico van toepassing. Als u uw auto elders laat repareren is een eigen risico van 500,00 of 1.000,00 van toepassing.

Uw huidige verzekeraar of assurantietussenpersoon kan u vertellen hoeveel schadevrije jaren u heeft. Bij de beëindiging van uw huidige verzekering vermeldt de verzekeraar het aantal schadevrije jaren in Roydata. Dit is een centrale database waarin alle schadevrije jaren worden vastgelegd. Wij nemen de schadevrije jaren over uit Roydata. 

Ja, de 2e auto van u of van uw partner (geldt niet voor de kinderen) krijgt dezelfde korting als de 1e auto. De 1e auto hoeft niet gelijk met de 2e auto worden aangemeld. 

Wanneer u een auto van de zaak of lease rijdt bouwt u geen schadevrije jaren op. Wel kunnen wij u middels een lease verklaring de korting toekennen waar u recht op heeft.

Nee, u kunt deze autoverzekering op elk gewenst moment afsluiten. Tegenwoordig is de looptijd van autoverzekeringen beperkt tot 12 maanden. Na 12 maanden kunt u per dag opzeggen met een opzegtermijn van een maand.